Wat zou je doen met 35 miljoen?

Laatst zaten we zomaar gezellig met elkaar op de bank en ontstond het gesprek rondom de volgende vraag: “Wat zou je doen met 35 miljoen?” Met Nikita, Johnny en Jeroen akkerden we zo eens door deze vraag heen.

Ik merkte bij mezelf dat ik deze vraag wel eens eerder langs heb laten komen en dat ik toen vaak dacht: ‘O, mijn God, dat is echt teveel denkwerk, daar kan ik niet eens bij met mijn hoofd, dat is zooooveel, daar kan ik niet eens de rijkwijdte van voelen’.
We bleven eens fantaseren en we hadden allemaal heel leuke ideeën die we over elkaar buitelend deelden.

Toen we eenmaal voorbij waren aan: shop till you drop, huis(zen) kopen, vakantie naar een oneindig ver land, geld cadeau doen aan geliefden, goede doelen kiezen, eindelijk DIE auto kopen, nieuwe meubels, enz. werd het een poosje heel stil…
Tja, dan hebben we nog minstens 30 miljoen over… ‘O jee, wat doen we daar dan mee?
Lichte paniek bij iedereen; het is wel heel veel geld… Hoe moet dat?’ We belandden ietwat in zorgenland; ‘O jee, dan moeten we wel een aantal goede adviseurs hebben om ons te helpen dat goed te doen. En we moeten oppassen dat niet allerlei mensen misbruik van ons gaan maken. En waar zetten we dat geld dan neer, in Zwitserland, of toch beter op de Kaaimaneilanden….’ In een keer was het minder zorgeloos, maar gingen we meer in de modus van: ‘nou, doe eigenlijk maar niet, het brengt ook wel gedoe met zich mee…’
Oeps, het gesprek voelde in een keer zwaar en lastig…

Totdat…

…ik een denksprong maakte waar ik ERG blij van werd… De lucht klaarde op en de hele stemming verschoof van depressief en moedeloos, bijna wanhopig, tot sprankelend, energiek en inspirerend!

Waar ik met op kwam was met name om projecten te gaan verzinnen die anderen iets opleveren; ondersteunen bij ontwikkeling, groei en het werkelijk empoweren van anderen. Ik zag mezelf helemaal dienend aan anderen, bedrijfjes steunen, projecten opzetten, nieuwe spannende, nog nooit vertoonde ideeën bedenken en uitwerken die iets kunnen betekenen voor anderen. En daar leek geen eind aan te komen! Anderen helpen het beste uit zichzelf te halen, volop levend, volop voelend alsof het je meest uitdagende project is om te doen.

Ik werd er erg blij van!! En plots ontdekte ik NOG iets heel interessants: ‘Ik DOE dat al, ik BEN daar al mee bezig, ik BEN al aan het werk om anderen te empoweren, om mensen te helpen hun eigen kracht te zien en die op te pakken… Wauw! Daar heb ik niet eens 35 miljoen voor nodig… Ik doe het al… binnen Papillon werken we aan eigenaarschap nemen, ik ben Jump! aan het opbouwen, ik geef Avatartrainingen, ik ben moeder, ik coach mensen zodat ze kunnen groeien, ik besteed mijn leven aan het helpen van anderen.’
Wauw en nog eens wauw! Wat een geweldig mooie ontdekking… Dus, voor mij niet persé 35 miljoen, ik doe het al met wat er nu is, ik heb eigenlijk alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn en een zinvol leven te hebben. Geweldig! Voelde me plots erg dankbaar voor wat mijn leven tot nu toe is en heb bergen goede moed voor de toekomst. Dus, die 35 miljoen, zullen we die in 3500 stukjes hakken en veel meer mensen blij maken?

…Alhoewel; shop till you drop in NYC is toch ook niet te versmaden… Laten we eerlijk wezen…

8 gedachtes over “Wat zou je doen met 35 miljoen?

 1. Hey, wat gaaf Ineke! Heel erg leuk om te lezen, sowieso, maar voor mij is het ook heel herkenbaar, net een haast letterlijk verslag van een gesprek wat ik een paar jaar geleden had. Je schrijft het mooi op, hopelijk inspireert het veel mensen in hun eigen leven!

  Like

 2. DAg Ineke!

  Een mooi verhaal en zo herkenbaar om over te fantaseren en te dromen.
  Tegelijkertijd lees ik dat je doet waar je passie ligt, dat je doet waar je blij van wordt zelfs met al dat geld waarvan je nauwelijks kan beseffen hoeveel dat is.
  Dan ben je pas echt rijk!

  Fijne dag, en droom lekker verder

  Harte groet,

  Karin Hensen

  Like

  1. Hoi Karin!

   Dank voor je reactie! Waarschijnlijk herken je wel wat van mijn blog… Leven en werken vanuit passie is onbetaalbaar, dat kan 35 miljoen toch niet aan tippen. Ik voel me inderdaad een rijk mens!
   En ik ben benieuwd wat jij nog op je blog gaat zetten, hou me op de hoogte!

   Groet!
   Ineke

   Like

 3. Wat een prachtig verhaal Ineke!
  Ik reageer nu pas omdat ik je nog niet lang geleden heb ontmoet. Het klink zo cliché, geld maakt niet gelukkig…. Inderdaad, natuurlijk moet je je brood kunnen verdienen, en een dak boven je hoofd hebben dat begrijpt iedereen. Maar je passie volgen en tussen de “juiste” mensen (je tribe) bevinden, dat is pas echt goud waard!!
  Heel grappig is dat ik in december met de run op loten voor de Jackpot ook in zo’n discussie terecht kwam. Ik heb er een schilderij over gemaakt. Want als je zo’n jackpot wint, word je waarschijnlijk alleen maar armer…., tenzij je het weer weg geeft….
  Succes en ik zie je morgen op weg naar de Jump!
  Een warme groet, Jolanda Goris

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s