aanTafel met Jump Movement

16 september 2015 interview op de site van WOMEN Inc. 

Ineke aanTafel

Met aanTafel kunnen vrouwen in heel Nederland Doel-, Lef-, of Netwerk-gesprekken voeren. De drie draaiboeken van aanTafel zijn geïnspireerd op de bewezen effectieve methodieken van onze partners: Jump Movement, Nederland in Dialoog en Durftevragen. Met veel trots stellen we dan ook graag onze partners aan je voor. Dit keer het verhaal van Ineke Hurkmans van Jump Movement. 

Wat is Jump Movement? 
Met de methodiek van Jump Movement wordt door zelfbekrachtigende gesprekken de intrinsieke motivatie van mensen aangewakkerd. Het is een zelforganiserende, laagdrempelige en bijzondere manier om mensen in beweging te brengen in de richting van een (gezamelijk) doel. Met het motto “If we all Jump, we will move the world!” is het doel iedereen een Jump laten maken. Jump Movement levert sinds 2012 innovatieve programma’s voor organisatie ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke projecten, én werkt met een netwerk van hoogwaardige en gekwalificeerde partners en coaches.

Hoe is Jump Movement ontstaan?
In 2011 heb ik de Jump Movement methode ontwikkeld. In die tijd was ik als consultant aan het werk en merkte ik dat de veranderprocessen die ik begeleidde pas goed werkten als mensen er zelf, vanuit hun eigen motivatie, aan wilden bijdragen. En dus niet per se omdat ik er was. Daarop bedacht ik de Jump Movement methode omdat ik voelde dat:
• Mensen hun eigen antwoord al lang hebben en daardoor in actie kunnen komen;
• Het bijzonder krachtig is als mensen met elkaar verbinden;
• Het bekrachtigd als iemand zelf een stap maakt.”

Wat maakt Jump Movement speciaal?
De kracht van de Jump Movement methode is dat het op een heel eenvoudige en snelle manier mensen direct met elkaar in verbinding brengt. Het is een zelf-organiserend systeem, dat wil zeggen dat deelnemers het gemakkelijk zelf kunnen”.

Ik geloof erin dat men zichzelf kan bekrachtigen. Iedereen heeft haar eigen antwoord al! 

Waarom past jouw methodiek bij aanTafel?
Ik geloof erin dat men zichzelf kan bekrachtigen. Iedereen heeft haar eigen antwoord al! Het probleem is dat we vaak advies vragen (of ongevraagd krijgen) van anderen. Bij aanTafel gaat het over het versterken van vrouwen, vanuit zichzelf naar elkaar. Dat is Jump Movement! De methode is beschikbaar, omdat de missie van Jump Movement is “Iedereen in de wereld, minimaal 1x een Jump laten doen.” We bieden Jump Movement aan privé personen gratis aan, dus deze aanpak past daar heel goed bij.”

Wat halen vrouwen uit een Jump Movement gesprek? 
Het levert de vrouwen op dat ze hun eigen antwoord vinden, zich gezien en gehoord voelen, andere vrouwen zien en horen, kwetsbaar kunnen zijn, een veilige plek vinden om hun volgende stap te vinden. En die te zetten!”

Wat vind je van aanTafel?
Ik vind het prachtig! De kans bieden aan vrouwen om elkaar op deze enorm laagdrempelige manier te ontmoeten en een stap te maken, netwerk te vergroten en hun ontwikkeling daardoor een boost te geven. Geweldig! Ik ben enthousiast over de manier waarop WOMEN Inc. dit heeft vormgegeven. Mooi, zorgvuldig en laagdrempelig. Chapeau!”

» Schuif zelf aanTafel of lees meer

» Lees meer over Jump Movement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s